Evenementen 2019

In 2019 worden een vijftal evenementen volledig door Centrummanagement Sittard georganiseerd. Bij enkele andere evenementen werkt CMS samen met partijen als Gemeente Sittard-Geleen, Oranjecomité Sittard, De Domijnen en de Sinterklaasintocht.

Koningsdag - Zaterdag 27 april 2019 - 10:00-17:00 uur
De dag vol met tradities, muziek, optredens, gezelligheid en vrijmarkten biedt dit jaar extra kansen. Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Van oudsher openen de winkels hun deuren wanneer het Koningsfeest op een zaterdag valt. Zo ook dit jaar. Van 10.00-17.00 uur zijn de winkels geopend. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er dit jaar in samenwerking met het Oranjecomité een heuse Koningsdag Braderie georganiseerd. Waar normaliter de festiviteiten zich rondom de (Oude) Markt, Putstraat en Paardestraat centreren, worden nu ook de overige straten in de binnenstad betrokken bij deze feestelijke dag. Ondernemers krijgen kans om deel te nemen door een kraam voor de winkel te bestellen. De kosten per kraam bedragen €12,50 excl. btw. en kan t/m 7 april via info@cmsittard.nl besteld worden. Ga naar www.koningsdagsittard.nl voor het volledige programma van deze dag.

Alles veur de mam - Zaterdag 11 mei 2019 - 12:00-17:00 uur
Moederdag is in zicht, tijd om alle mama's eens lekker in het zonnetje te zetten. Dat kan tijdens Alles veur de mam perfect in Sittard. In iedere straat is er wel een leuke activiteit voor de vrouw of staat er een verrassing te wachten. Dé gelegenheid voor dames om in de watten gelegd te worden. Voor alle ondernemers die dit thema rondom moederdag aanspreekt, sluit gerust aan bij de brainstormsessie en wie weet komen we tot nog meer te gekke ideeën. Interesse om zelf een activiteiten te adopteren? Dat kan, wij nemen het mee in de programmering van Alles veur de mam.

Sjtoere Manne Daag - Zaterdag 15 juni 2019 - 12:00-17:00 uur
Nadat in mei de vrouwen zijn vertroeteld, zijn nu de mannen aan de beurt. Tijdens het Vaderdagevent van Sittard organiseert Centrummanagement Sittard tal van stoere mannen activiteiten verspreidt over de hele binnenstad. Zo verandert de Markt in een groot strijdtoneel waar touwtrekteams strijden om de titel 'Sterkste Team van Sittard', worden er diverse vader-kind-wedstrijdjes georganiseerd, kunnen bezoekers stoere voertuigen aanschouwen, wordt het publiek op allerlei lekkers getrakteerd en is er livemuziek en kidsvermaak aanwezig. Eén en al spektakel voor de grote én kleine man. Sluit jou zaak goed aan op het thema Vaderdag? Laat het ons weten en we verzinnen een te gekke combi voor dit evenement.

KènjerFest - Zondag 30 juni 2019 - 12:00-17:00 uur
De eerste editie was een groot succes! Maar liefst 27 kinderactiviteiten vonden plaats door de gehele binnenstad. Het was één groot kinder-speelparadijs. Reden genoeg om in 2019 een tweede editie van het kinderfestival te organiseren. Het beloofd een dag te worden waarop de kinderen heerlijk kind kunnen zijn. In alle straten, op iedere hoek kunnen kinderen van 4 tot 11 jaar op ontdekkingstocht uitgaan. Wil je met je zaak een activiteit adopteren? Dan kan dat! Let us know.

Outlet Shopping Day - Zaterdag 7 september 2019 - 10:00-17:00 uur
Het jaarlijkse shop-spektakel ‘Outlet Shopping Day’ keert ook in 2019 weer terug op de eerste zaterdag van september. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen. De ondernemers staan te popelen om mooie seizoensrestanten tegen spotprijzen aan te bieden. Voor de koopjesjagers hét moment om de jacht op nieuwe aanwinsten te openen. Klik hier om u aan te melden voor een marktkraam.

Na het succes van de afgelopen jaren keert ook de gigantische ballenbak terug in de binnenstad. Bezoekers ontvangen bij aankoop een tegoedbon om een keer in de ballenbak te duiken. Om zoveel mogelijk bezoekers te voorzien van een leuke verrassing, zijn we op zoek naar heel veel prijsjes. Dit kan van-al-les zijn! Kopje koffie, cadeaubon, borrelplank met glas wijn, leuk sieraad, mooie vaas, noem maar op. Heeft u leuke prijzen voor in de ballenbak? Mail naar info@cmsittard.nl.

Inspired Shopping - Vrijdag 1 november 2019 - 12:00-17:00 uur
Een feestelijke dag waarop onze buurlanden een dagje vrij hebben. Tijdens Inspired Shopping heten we in Sittard de gezellige wintermaanden welkom en toveren we de stad om tot een inspirerende wereld. Klassieke muziek klinkt door de winkelstraten en diverse levende standbeelden vormen een route door de binnenstad. Bij aankoop van €100,- ontvangen de bezoekers een leuk cadeau op vertoning van de kassabon. Wilt u als ondernemer zijnde meewerken aan dit feestelijke evenement? Of heb je zomaar een leuk idee, schroom dan niet en meldt het.

Heb je een idee dat niet per direct bij een van de bovenstaande thema's aan sluit?
Geen probleem. Laat het ons weten en dan gaan we eens samen om de tafel zitten.
Bellen en mailen kan altijd!

06-27015740 | 06-27015749 | info@cmsittard.nl